Sun01212018

Last updateMon, 26 Sep 2016 7pm

Back You are here: Home Blog Despre scris
21 Jan 2014

Despre scris

bogdan       De când a apărut scrisul, informaţia notată prin simboluri, fie cioplită în piatră, în lut, sau mâzgălită pe o bucată de pergament sau o foaie de hârtie, care a fost scopul său real? Poate au fost şi sunt mai multe. Unii trec prin viaţă chiar şi acum fără să apuce să scrie ceva; nici măcar un gând notat undeva, fie pentru a transmite un mesaj, fie pentru posteritate, fie ca un mod paşnic de descărcare a unor sentimente înmagazinate.

       Uneori scriem doar pentru noi. Ştim că nimeni nu va trebui să vadă vreodată ceea ce depănăm pe bucata de hârtie care va fi ulterior ruptă, mototolită, aruncată, sau ascunsă, pusă undeva departe, care chiar dacă este găsită cândva, noi vom fi apus de multă vreme. Mă ajută să arunc întrebări pe hârtie. Fie că le voi găsi vreodată sau nu răspuns, ele rămân acolo. Creează o distanţare, o obiectivitate faţă de micile noastre probleme cotidiene care, aparent, ne afectează mult mai mult decât ar trebui.
       Scrisul poate fi ca o hrană pentru nevoia permanentă a omului de a lăsa ceva în urmă, o amprentă, o moştenire. Oricât de lungă ar fi durata unei vieţi, nu va fi niciodată de ajuns. Trebuie să ne continuăm cumva existenţa, fie că alegem să construim o clădire, să pornim un război sau să aruncăm câteva gânduri pe o coală de hârtie. Nu am mai scris de ceva vreme şi se simte bine să revin. Recomand cu căldură!

{jathumbnail off}

Creeaza un cont sau autentifica-te!