Sun01212018

Last updateMon, 26 Sep 2016 7pm

Back You are here: Home Blog "Gigi" Popescu
07 Mar 2014

"Gigi" Popescu

gigi

        Din seria "Gigi Becali, faţă de alţii, a mai dat dom'le şi la oameni" avem parte, încă o dată, de o mostră din logica infailibilă a poporului român. "Free <Gigi> Popescu" este, mai nou, sloganul romanilor, acesta este cel mai important lucru acum, să eliberăm un infractor dovedit pentru că a fost un fotbalist bun, ce legătură are una cu alta, habar nu am. Să nu mai zăbovim şi să operăm fractura de logică.

 

        Aşadar, statul roman, prin intermediul instituţiilor sale, a început acum şase ani un proces de cercetare a unor posibile infracţiuni săvârşite de anumite persoane. Atenţie, "anumite persoane", nu vedete, nu oameni buni, nu sfinţi şi zâne, nu feţi- frumoşi. Românii plătesc impozite la bugetul de stat, printre altele, şi pentru a susţine bugetul instituţiilor care au atribuţii în cercetarea şi prinderea infractorilor. Nimeni nu face vreo diferenţiere între termenul generic de “infractor” şi alde ciobani de treabă care fac locuinţe şi biserici ori baci de la naţionala României.
        Românii muncesc cu spor pentru al României viitor şi pentru a fi protejaţi de instituţiile statului pentru care îşi rup oasele pe la tot felul de job-uri prost plătite şi pline de nepoţei şi verişoare ale primului om, Ion Iliescu. Vii de la serviciu şi te aşezi în fotoliu, dai drumul la televizor să mai vezi în ce stadiu este porcăiala între cele două capete şi un fund (Ponta, Crin şi Base), când colo “Breaking news”, “greii” fotbalului românesc au fost condamnaţi la închisoare cu executare. Te bucuri ca orice român sănătos la cap şi neipocrit (vezi “nu mă bucur de răul altuia, dar...”), si ai totuşi un şoc, fostul baci al naţionalei României, căpitan al Barcelonei, viitor preşedinte al FRF, oltean de seamă, nada florilor şi nectarul zeilor, intra la închisoare pt că a furat statul roman cu o căruţă de bani la care nici nu îndrăzneşti să te gândeşti că ţi-ar trece vreodată prin mâna ta bătătorită de la cheia de douăzeci şi doi, dar să-i mai şi ai! Te gândeşti “Băi, ceilalţi merită, dar de <Gigi> Popescu îmi pare rău, el e mai bun ca ceilalţi, barem a făcut ceva pentru România”. Ar trebui să facem ceva cu toţii, nu se poate aşa ceva, facem o petiţie ceva, ne dăm de-a berbeleacul, e prioritatea noastră, de mâine de nimic nu-mi pasă.
        Cât te gândeşti la acest lucru nevastă-ta este în bucătărie şi se uită mută de deznădejde şi disperare în frigider pentru că nu mai ştie ce să mai încropească de mâncare si astă-seară. A fost dată afară de la serviciu şi e bolnavă de inimă pentru că nu mai ştie cum să se mai împartă între propria familie şi îngrijirea părinţilor bolnavi care nu pot plăti medicamentele dintr-o pensie prea mică. Copilul tău se întoarce de la şcoală şi se gândeşte că şi-ar dori şi el un smartphone, toată lumea are, numai el nu, şi “colac peste pupăză” trebuie să se ducă a doua zi cu aceleaşi haine pentru că nu mai merge maşina de spălat şi nu sunt bani pentru alta.
        Acesta este visul tuturor românilor acum, să-l salvăm pe “Gigi” Popescu de la închisoare după ce ne-a furat banii pe care cu toţii i-am plătit la buget, după ce am plătit din buzunarul nostru tot procesul de şase ani, toate salariile judecătorilor, procurorilor, funcţionarilor din toate instituţiile implicate. Banii ăştia nu i-am plătit noi de plăcere, ci datorită lăcomiei lui “Gigi” Popescu şi a şlehtei ce îl urmează, a vrut să facă bani mulţi şi rapid înhăitându-se cu jivinele sportului românesc, fraţii Becali, răspunzători, în mare parte, de dezastrul din fotbalul autohton. Păi ce milă să ai de un astfel de om, dimpotrivă, ar trebui pedepsit cu cea mai mare asprime, pentru că lumea a avut încredere în probitatea sa morală şi el s-a dovedit a fi un individ de teapa fraţilor Becali.
        Infracţiunile economice sunt incredibil de greu de cercetat şi descoperit, iar statul alocă o sumă imensă de bani în procesul de cercetare şi dovedire a acestora. Aşa că, de acum încolo, când vă mai gândiţi să-l mai eliberaţi pe “Gigi” Popescu, uitaţi-vă în frigider, în ochii trişti ai nevestei, amantei, prietenului, copilului, părinţilor de la care a furat, apoi strecuraţi prudent mâna în buzunar şi faceţi socoteala câte beri, pâini, haine pentru copil şi nevastă, electrocasnice, maşini, apartamente şi zâmbete puteai cumpăra cu banii pe care i-a alocat statul român dovedirii vinovăţiei sau pe care mirobolantul baci i-a furat de la propria stână. Free România de infractori!

{jathumbnail off}

More in this category: « I can see clearly now

Creeaza un cont sau autentifica-te!