Sun01212018

Last updateMon, 26 Sep 2016 7pm

Bogdan Nedelcu

calculatingEste expresia facială mai atrăgătoare artistic pentru tine decât alte părţi anatomice? De ce?

      Expresia facială este un lucru foarte complex, iar artistic, poate exprima o anumită stare sufletească, o gamă largă de emoţii şi chiar experienţe întregi de viaţă.

Ne poţi explica puţin simbolistica lucrării “Calculating Attraction”?

      Lucrarea se referă la diferenţele de mentalitate dintre un bărbat şi o femeie când vine vorba de atracţie, calculele interioare pe care le face fiecare şi, în cele din urmă, "scânteia" care are rol decisiv. Tot ce precedă "scânteia" devine nesemnificativ la final.

De ce crezi că nu toţi oamenii au talent artistic, să fie vorba numai de ereditate?

      Oricine este capabil să creeze ceva ce poate fi perceput de o anumită persoană drept artă. Tehnica se poate învăţa sau poate exista acolo de la bun început. Este adevărat că genele pot pune o fundaţie solidă, creând o afinitate către artă, dar totul ţine de intenţia individului de a se exprima şi cum alege să facă asta.

 

 

Dacă ar trebui să alegi o singură idee care să se desprindă din lucrările tale, care ar fi aceea?

      Eu îmi doresc ca lucrările mele să exprime diversitatea şi mi se pare fascinant când fiecare deprinde ceva diferit din ele.

Mai există artistul boem sau este acaparat de plata întreţinerii?

      Îţi trebuie o dorinţă arzătoare în ziua de azi pentru a te indentifica cu artistul boem şi ai nevoie de o lupă să găseşti unul în adevăratul sens al cuvântului.

Cum ar arăta un extraterestru artist, mai aproape de figura lui Adrian Copilu’ Minune sau de cea a lui Marilyn Manson?

      Prefer să cred că un astfel de extraterestru ar avea înfăţişarea lui Manson, dar statura domnului Adrian. Dumnezeu cu mila dacă ar fi invers!

Care ar fi soluţia, după părerea ta, ca în România educaţia şi arta să fie apreciate la un nivel decent sau normal?

       Problema este că nici "decentul", nici "normalul" nu sunt de ajuns. O reformă în educaţie ar aduce rezultatele dorite şi o apropiere faţă de artă.

Te răzvrăteşti sau accepţi cu indiferenţă?

      Mă răzvrătesc când ştiu că am resursele necesare să câştig, iar dacă nu-mi convine nu accept, ci ocolesc şi merg mai departe.

Add comment


Security code
Refresh

Creeaza un cont sau autentifica-te!