Mon01222018

Last updateMon, 26 Sep 2016 7pm

Back You are here: Home Coltul de creatie Arte plastice si fotografie Alexandrescu Paul

Alexandrescu Paul

ScarletDomeniul tău de creaţie este unul destul de puţin cunoscut în România şi se adresează în mare majoritate tinerilor, devin formele de exprimare artistică prea specializate odată cu dezvoltarea tehnologiilor, mai ales în mediul virtual?

      Domeniile mele de activitate sunt Concept-art şi Ilustraţie digitală. Sunt două domenii foarte puţin cunoscute dar în rândurile pasionaţilor de gaming nu e ceva străin. Sunt nişte forme de artă foarte specializate, în ton cu evoluţia tehnologică într-adevăr dar mie îmi pare că sunt exact ceea ce mi-aş fi dorit, sunt foarte pasionat de ceea ce fac şi nu m-aş vede făcând altceva.

Am rămas impresionat (în cel mai masculin mod cu putinţă) de portretul lui Scarlet Iohansson, femei frumoase şi război, crezi că artiştii ilustratori se adresează cu preponderenta segmentului bărbătesc?

      Merci! Vreau să menţionez că imaginea cu Scarlet este un studiu. Cred că ceea ce realizez se adresează oricui este interesat. Curios este ca în ultimul timp femeile au început să joace aproape la fel de mult ca şi bărbaţii, asta pentru că în ultimul timp au început să apară foarte multe jocuri casual şi acolo preponderente sunt femeile. Deci e nevoie de creem

 

 

Există o tensiune între cei care folosesc în arta lor mijloacele cele mai moderne şi cei care le apreciază pe cele clasice. Cum vezi disputa aceasta?

      E o temă foarte nuanţată asta. Da există o tensiune şi o repudiere mutuală. E o luptă între generaţii, noi (gamerii) fiind generaţia preponderent atrasă de digital şi kitsch. Nu este un lucru rău, arta nu poate fi bună sau rea, arta se schimbă în funcţie de vibe-ul vremurilor, oamenilor care o crează, este o reflexie a lor. Bineînţeles există şi excepţii între tineri care nu aprobă arta digitală şi arta contemporană şi este un lucru normal în orice tranziţie.

Cât timp necesită realizarea unei ilustraţii (în general) şi cât de pretenţioasă este o astfel de întreprindere?

      În general poate lua foarte mult, undeva între 20-50 ore de muncă. Vorbesc de mine aici, fiecare artist are o tehnică şi o tematică proprie şi poate lua mai mult sau mai puţin.

Există păreri care spun că ceea ce faci tu nu este artă, ci mai mult instigare la violenţă, datorită modalităţii de reprezentare a tematicii. Cum răspunzi?

      Sincer nu am auzit aşa ceva să mi se reproşeze, dar nu mă îngrijorează. Arta creată şi de marii artişti clasici din vechime sau mai recenţi este foarte înţesată de violenţă pentru că arta trebuie să transmită ceva iar violenta este ceva foarte impresionabil pentru om.


Există bancuri cu ilustratori?

      Sunt, dar nu am găsit nici unu bun.

Poţi răzbate în România sau te gândeşti la o carieră în străinătate?

     Da se poate trăi bine dar trebuie să fi eficient şi dispus să munceşti mult.

Te descurci fără să dai spagă în România?

     Încă nu am avut nevoie să fac asta dar sunt convins că România ar fi mult mai bună dacă toţi nu ar trebui să treacă prin asemenea momente.

 

  

Add comment


Security code
Refresh

Creeaza un cont sau autentifica-te!