Thu11232017

Last updateMon, 26 Sep 2016 7pm

Back You are here: Home Coltul de creatie Film si teatru Ostrov, Paul

Ostrov, Paul

Te jucai de-a filmatul cand erai mic, puneai pumnul putin deschis la ochi si cu cealalta palma desenai un cerc ca si cum ai fi invartit rotita aparatului ?

      Doamne fereste – ce intrebare! Tu te jucai de-a jurnalismul cand erai mic, desenai litere ca si cum ai fi batut la masina de scris?

 

Ai gesturi reflexe in viata cotidiana care iti impun o viziune regizorala asupra oricarei situatii?

      Am gesturi reflexe in viata cotidiana atunci cand imi scapa bautura peste interlocutor sau atunci cand isi scapa interlocutorul bautura peste mine. Dar cam atat. Ma dau din calea masinilor – si, mai nou, a biciclistilor – ca sa nu fiu calcat. Din astea. Te referi la ticuri? Sunt absolut simpatice, dar nu stiu sa am vreunul. Si nu pricep – ce altfel de viziune decat regizorala ar putea avea un regizor asupra oricarei situatii? E viziunea regizorala o chestie on/off? Astazi am viziune regizorala, maine nu am viziune regizorala. E o treaba programata sau cum? Reformuleaza, te rog.

 

Nu toata lumea accepta usor sfaturi sau au de comentat mereu, este enervant sa fii regizor?

      Este enervant sa fii orice atunci cand trebuie sa raspunzi la intrebari din astea. Desigur, nu trebuie sa raspunzi la ele. Cat despre sfaturi, in ceea ce ma priveste, sunt binevenite. Ador sa ma sfatuiesc cu oamenii. Le accept sfaturile cu usurinta. Sfaturi, comentarii – de toate. Sunt constructive. Afli mai multe despre cei care le dau si fac.

Alexandru Badea

Cannot Connect to Youtube Server


Cannot Connect to Youtube ServerCannot Connect to Youtube Server 

 

Ce parere ai despre filmele in care vorbesc mai mult imaginile decat “vorbele”?

      Am o parere foarte buna despre ele, as spune ca acelea sunt cele mai bune filme. Na, ca sa iti raspund la intrebare – depinde si in ce proportie si raportat la ce context. Daca te referi la filme precum Ten (Abbas Kiarostami) sau La dolce vita, care sunt filme bazate in proportie de 95% pe ceea ce numesti tu vorbe,  pe dialog, adica – am o parere foarte buna despre ele. Daca te referi la filme precum City Lights si La passion de Jeanne d’Arc ,filme bazate in proportie de 5% pe vorbe – am o parere la fel de buna despre ele. La ce filme te referi? Daca te referi la O luna in Thailanda, prefer filmul mut. Sau, mai stiu eu, emisiunile culinare. Top Gear, din astea.

Este starea de visare mai atractiva regizoral decat cea de veghe?

      Ce presupune fiecare pentru tine? Starea de veghe ar fi atunci cand stai cu ochii deschisi, iar starea de visare, atunci cand stai cu ochii inchisi – ceva de genul asta? Atractiv regizoral poate fi si atunci cand stai in cap. E complet atractiv. Stai in maini, stai in cap, stai in doua picioare – toate sunt atractive regizoral. Pentru mine, starea de visare e totuna cu starea de veghe. Si atunci cand ma deconectez de la cacaturile din jur si nu fac absolut nimic, trec printr-o astfel de stare. Ti se pare atractiv? Starea de visare e suficienta in somn, iar cea de veghe la inmormantari.

Poti sa ne spui prima idee de film care-ti vine in minte?

      Da. Am o idee geniala. Un film despre cineva care refuza sa plece acasa. Cineva care vrea sa ramana la masa si sa ii enerveze pe toti. Un film despre tine .

Cam cat la suta dintre tinerii regizori isi doresc sa aiba succes in strainatate si nu-I intereseaza o cariera in Romania?

      Cam 22%. 22% sau 36%. Geva de genul asta.

Cine este de vina pentru interesul minim acordat culturii si artei, poporul sau conducerea?

 
      De vina pentru lipsa de interes a conducerii sau pentru lipsa de interes a poporului? Serios... Nu cred ca interesul sau lipsa interesului sunt problema. Nici treaba noastra sa cautam vinovati. Suntem vinovati cu totii. Avem o tara saraca, cu o industrie cinematografica si mai saraca, cu cele mai putine cinematografe pe cap de locuitor din Europa s.a.m.d. Cine nu intelege treburile astea, poate foarte bine sa bata pe la alte usi. Recomand oricui plecarile. Am fost si eu plecat si a fost nemaipomenit, m-am distrat de minune. Cine intelege insa si vrea sa realizeze ceva in tara, sa se descurce.

Add comment


Security code
Refresh

Creeaza un cont sau autentifica-te!