Sun01212018

Last updateMon, 26 Sep 2016 7pm

Back You are here: Home Coltul de creatie Film si teatru Luck with bad luck, Captive

Luck with bad luck, Captive

Regia Constantin Nicolae

badluck

Constantin Nicolae

Cannot Connect to Youtube Server


Cannot Connect to Youtube ServerCannot Connect to Youtube Server 

Ce poveste din copilărie ai vrea să transpui într-un film?

Poate momentul când mi-au luat parinţii prima cameră video la 7 ani. Era una sony handycam pe casetă video care avea nightvision + o lampă de lumină. Ştiu că filmăm tot felul de lucruri şi îmi stresam toţi prietenii dar şi rudele din familie să se lase filmaţi de mine. În majoritatea cazurilor încercam să fac filmuleţe de horror. Ori erau alergaţi de un killer ori îi puneam să se pună pe jos şi îi murdăream de ketchup, încercând să fac chestii cât mai morbide.

Care a fost părerea generală a celor din jurul tău când te-ai hotărât să devii regizor?

      Părinţii sunt împotriva chiar şi în secunda asta. Prietenii, profesorii şi alţi cunoscuţi de-ai mei îmi zic că mă văd undeva prin străinătate lucrând în regie, şi să nu mă las.

Ce face ca un film cu violenţă să fie considerat bun şi nu doar un film comercial?

       Eu unul nu prea fac această diferenţă între filme comerciale şi filme bune (sau artistice). Orice creaţie a unui individ este o artă şi o tratez cu mare respect şi admiraţie. Dacă omul ăla ştie ce face, şi o face cum trebuie, mai are şi un pic peste jumătate din public să îi aprecieze muncă, atunci bravo lui. Până la urma asta încearcă să facă un regizor (ca şi mine), să-i facă pe cei din public fericiţi

Pe cine preferi, Hitchcock sau Tarantino?

      Tarantino, fiindcă ştie cum să folosească un aparat de filmat, un montaj, o stare şi o poveste

Un film poate prezenta imagini cu picturi, sculpturi, piese muzicale, balerini, dar invers este mult mai greu. Este cinematografia arta care oferă cele mai complexe metode de exprimare creativă?

      Eu sunt mai egoist, şi întotdeauna voi susţine că cinematografia e mult mai presus decât orice. Eu ştiu clar că publicul meu vede imaginea aia pe care o vreau eu şi aude sunetul ăla pe care-l vreau eu. E genul ăla de putere pe care nu o ai în altă parte.

Poţi filma orice sau unele lucruri sunt imorale, poate fi arta imorală?

      Arta nu are reguli.

Cum poţi obţine în România finanţare pentru un film?

      Nu ştiu. Tot ce pot spune e cum am reuşit eu să prind un producător. M-am dus la el, şi i-am zis că vreau să fac un film. I-am arăta ce ştiu să fac (alte vid-uri făcute de mine), apoi a zis da şi asta a fost.
Tot la fel conving şi actorii să îmi joace în roluri. Le arăt mai întâi ce am mai făcut înainte, şi astfel ei prind şi mai multă încredere în tine.
P.S. Nu cred că sare un actor profesionist să te ajute când îi zici că vrei să-l tăvăleşti pe jos şi să-l baţi cu o bâtă. De-aia e bine să ai un mic portofoliu.

Dacă ai obţine un contract în străinătate pentru regizarea unui film, cât ţi-ar lua să-ţi faci bagajele?

      3 ore maxim

Add comment


Security code
Refresh

Creeaza un cont sau autentifica-te!