Thu11232017

Last updateMon, 26 Sep 2016 7pm

Back You are here: Home Coltul de creatie Muzica si balet Diana Gheorghe

Diana Gheorghe

dianaghInterpretarea unei piese clasice presupune o anumită seriozitate şi atitudine dată de uzanţe, mai este loc şi pentru copilul din tine?

 Eu sunt şi voi rămâne un copil. Pentru mine este o mare bucurie că pot cânta muzică clasică. Într-adevăr, această muzică cere respectarea anumitor reguli de conduită, dar asta nu mă împiedică să fiu copil. Alin îmi spune SOPRĂNICA, nu datorită vocii care este mai dezvoltată decât vârsta mea, ci datorită copilului din mine. Nu este nimic mai frumos pe lume decât să ai sufletul pur. Îmi place să mă bucur de viaţă şi de tot ce oferă ea, îmi plac poveştile şi îmi place să visez. Iar când viaţa îmi aduce aminte că nu toate poveştile au final fericit, reuşesc să trec uşor peste toate pentru că Dumnezeu mă iubeşte şi de aceea a permis să întâlnesc oameni care să ajute copilul din mine să se maturizeze. Totuşi tratez muzica cu o mare seriozitate, deoarece doar prin muncă, dăruire şi mare seriozitate îmi pot îndeplini visul de a mă transforma într-o zi dintr-o” sopranica" într-o mare soprană.

 

Diana Gheorghe

Cannot Connect to Youtube Server


Cannot Connect to Youtube ServerCannot Connect to Youtube ServerCannot Connect to Youtube Server

Cannot Connect to Youtube ServerCannot Connect to Youtube ServerCannot Connect to Youtube Server

Care este amprenta ta asupra interpretărilor?

     Când învăţ o partitura mă documentez cu privire la tot ce are legătură cu aceasta şi mă străduiesc să redau cât mai fidel ascultătorului ceea ce a dorit compozitorul să transmită. A intra în pielea personajului înseamnă a mă transpune personal încercând să simt, să gândesc, să iubesc asemeni lui. Ştiu că o dată cu dezvoltarea mea artistică interpretările vor fi mult mai convingătoare şi mai impresionante, iar gândul acesta mă face să ard de nerăbdare pentru acel moment şi să muncesc din greu pentru a fi cât mai aproape de viziunea compozitorului.

Perfectibilitatea vine din muncă iar consacrarea din talent?

      Da, bineînţeles. Dorinţa de perfecţiune a existat dintotdeauna în toate domeniile de activitate. Pentru artişti, fiecare reprezentaţie trebuie să fie dacă nu la fel de bună ca precedenta, cu mult mai bună. Artiştii luptă pentru autodepăşirea şi reinventarea lor. A te consacra în arte înseamnă a iubi, a te dărui, a face sacrificii pentru talentul, harul primit de la Dumnezeu. Dumnezeu ne da, dar nu ne băga şi în traistă. Talentul trebuie fructificat prin muncă.

De ce crezi că muzica clasică este superioară calitativ altor genuri muzicale?

      Muzica clasică este superioară calitativ altor genuri deoarece este pură şi chiar perfectă. Compozitorii au scris cu genialitate, parcă fiind inspiraţi de îngeri care le şopteau la ureche muzica. Muzica clasică ajunge în inimile tuturor, atâta timp cât ai sufletul deschis şi o inteligenţă, educaţie pe măsură. Cei ce nu dau nici măcar o şansă muzicii clasice, au fost educaţi să refuze frumosul din vieţile lor. Muzica clasică înseamnă frumos. Muzica clasică este relaxantă, cultivată şi fascinantă.

Eşti o soprană apreciată la o vârstă fragedă, cum vezi evoluţia muzicii clasice într-o lume din ce în ce mai tehnicizată?

     Muzica clasică va supravieţui! Mereu vor exista oameni iubitori de cultură, de frumos şi tineri îndrăgostiţi de muzică clasică dispuşi să îşi dedice toată energia pentru performanţă. Pentru aceste aprecieri am muncit mult, m-am dedicat 100% şi am fost susţinută şi încurajată de un om care m-a transformat din toate punctele de vedere şi m-a făcut o persoană şi o artistă mai bună. Sunt însă conştientă că mai am foarte multe de învăţat şi trebuie să am răbdare, că toate lucrurile să înflorească într-o zi!

Dacă la un concert, în timpul recitalului, în primul rând doi bătrânei simpatici şi foarte afectuoşi s-ar săruta cu patimă, ai fi deranjată sau ai privi admirativ?

      M-aş bucura enorm să văd o scenă aşa de emoţionantă. Din nefericire tot mai multe cupluri se despart. Rar mai vedem oameni care se iubesc până la bătrâneţe. Sunt atât de fericită când văd doi bătrânei că se ţin de mână pe stradă, dar să îi văd sărutându-se...!!!

Există în România, în afara domeniului tău, o persoană pe care o admiri?

      Admir toţi oamenii cinstiţi şi muncitori, talentaţi şi educaţi care umblă cu mândrie în toată lumea dar şi pe teritoriul ţării noastre. Sunt bucuroasă şi mândră de toate realizările oamenilor corecţi. Din afara domeniului muzicii îi admir foarte mult bunicii lui Alin care şi-au consacrat viaţa creşterii şi educării lui după tragica pierdere a fiicei lor, mama lui Alin. Aceşti oameni îşi iubesc copiii cu toată fiinţa lor şi zilnic luptă pentru bunăstarea acestora. Oamenii care fac asemenea gesturi de iubire merită toată aprecierea noastră.

Te deranjează modalitatea în care eşti tratată de către instituţiile statului atunci când ai o problemă, sau eşti indiferentă?

      Mă deranjează lipsa de consideraţie şi de apreciere pentru copiii talentaţi. Aceşti copii sunt viitorii stâlpi ai societăţii, sunt cei datorită cărora nu ne este ruşine să spunem SUNT ROMAN! Ar trebui investit mai mult în viitor, în copii, în talent, în educaţie, în cultură. Societatea actuală este rezultatul indiferenţei.

 

Add comment


Security code
Refresh

Creeaza un cont sau autentifica-te!