Tue12122017

Last updateMon, 26 Sep 2016 7pm

Back You are here: Home Evenimente Salonul fotografului român

Evenimente

Salonul fotografului român

afis-SFR1Salonul fotografului român este deschis tuturor fotografilor amatori și profesioniști. Este organizat de firma AME design și se desfășoară în cadrul Festivalului ”Săptămâna Fotografiei în România”, sub patronajul Asociației Artiștilor Fotografi din România. Vernisajul  (17 ianuarie 2014, ora 18) și expoziția se vor desfășura în sala de expoziție Constantin Brâncuși din Palatul Parlamentului

 

Preambul: Scopul acestui eveniment este de a reflecta cât mai fidel activitatea fotografică a fotografilor români. Prin ”fotograf român” se înțelege persoana de cetățenie română (nu este obligatoriu ca domiciliul stabil să fie în România) și care realizează fotografii, indiferent că execută această activitate ca amator sau ca profesionist.

De-a lungul timpului au existat voci care au criticat sau chiar au negat existența fotografiei românești de calitate înainte de 1989. Dorim ca acest eveniment să infirme aceste idei, invitând în mod special fotografi care au susținut o activitate puternică înainte de Revoluție, a căror participare la expoziție cu fotografiile selectate va fi martoră în acest sens.

 

Există de asemenea voci care critică fotografii mai tineri care nu au trecut prin experiența fotografiei analogice (cu peliculă fotosensibilă), sărind direct la folosirea camerelor foto digitale. Însă chiar și în această situație, există foarte mulți fotografi care au fotografii de foarte bună calitate. Și acești fotografi sunt invitați să participe la acest eveniment, să-și demonstreze abilitățile artistice care nu au nimic de a face cu tehnica de realizare a imaginilor, fie analogică (cu post procesare în laborator) fie digitală (cu postprocesare pe calculator).

Acest eveniment își propune să fie o punte de legătură între generații, între diverse genuri ale fotografiei (natură, jurnalism, portret, urbană, de eveniment, conceptuală, etc, etc), între stiluri, abordări și tehnici diferite de fotografiere, elementul comun fiind de fapt faptul că toți autorii imaginilor sunt fotografi români.

Documente disponibile pentru descărcare (click pe denumirea documentului):

1. Regulamentul de participare

2. Borderoul de înscriere

 ACTUALIZARE:
Un mic detaliu legat de rezoluția fișierelor trimise. Într-adevăr, mai ales că se printează (cele care se printează) în tehnologia fotografică, nu este nevoie de o rezoluție așa de mare. Cei 4000 de pixeli pe latura mare ar corespunde unei camere de 10Mpx. Această dimensiune de 4000 de pixeli nu este restrictivă pentru trimiterea fișierelor, se pot trimite și la dimensiune mai mică, ea fiind aleasă doar pentru considerente de calitate extremă a printului, inclusiv dacă cineva dorește să se uite la el cu lupa! :) Iar includerea profilului de culoare este ”preferabilă” și nu ”obligatorie”. :)
Nu uitați de data limită de trimitere a fișierelor! 12 decembrie 2013!

P.S. Pentru completarea borderoului, o soluție ar fi:

http://www.4000dpi.ro/blog/?p=5483

.

.
PARTENERII MEDIA AI EVENIMENTULUI:
 

Creeaza un cont sau autentifica-te!