Mon01222018

Last updateMon, 26 Sep 2016 7pm

Back You are here: Home Evenimente Expoziția „Contemporary Norwegian Architecture

Evenimente

Expoziția „Contemporary Norwegian Architecture

norvegianjoi
18:00
http://e-zeppelin.ro/arhitectura-norvegiana-contemporana/
Prezentare Eva Madshus (co-curator): 23 ianuarie, ora 18.00 / Vernisaj: 23 ianuarie, ora 19.00

Expoziția „Contemporary Norwegian Architecture # 7“ călătorește prin lume din 2011, fiind găzduită până acum de Brazilia, Cuba, Polonia, Olanda, Slovacia, Grecia, Cipru, Germania și Bulgaria. În 2014, cu suportul Ambasadei Regatului Norvegiei în România, în parteneriat cu MNAC și Asociația Zeppelin, ajunge în România.

Cea mai nouă dintr-o succesiune de prezentări dedicate fenomenului arhitectural norvegian de ultimă oră, această selecție prezintă o paletă foarte largă de realizări, de la popasuri, mici case și locuințe private, la clădiri publice, soluții complexe de construcții, infrastructură și planificare urbană. Prin diverse formate de prezentare și new media, expoziția oferă un tablou complex al arhitecturii recente realizate de norvegieni în propria țară și peste hotare. Sunt dezvăluite particularități în cadrul lucrărilor individuale și urmărite evoluțiile relevante pentru societate.

 

Ambițioasă inițiativă a Muzeului Național de Artă, Arhitectură și Design din Norvegia, această serie de expoziții - ajunse acum la a șaptea ediție - are ca scop prezentarea celor mai bune lucrări ale arhitecților norvegieni din ultimii ani, documentând, rezumând și, pe cât se poate, identificând tendințele și evidențiind o caracteristică norvegiană. În particular, acest program este un bun model pentru publicul și autoritățile românești, despre cum arhitectura de calitate poate „lucra“ pentru brandul de țară, atât de acasă - sub camerele foto și ochii turiștilor, cât și făcând înconjurul lumii, ca exemple cheie de bună practică.

Selecția prezintă peste 30 de proiecte, grupate în categorii diverse - construcții noi și renovări, intervenții, spații culturale și educative, de recreere și spații publice, trasee turistice, case pasive - proiecte din țară sau dezvoltate în afara Norvegiei. Asemănătoare unui joc de cale ferată, cu elemente de aluminiu și nervuri realizate din lemn de mesteacăn, expoziția are o structură modulară ce poate fi adaptată la spații diverse, ceea ce face ca fiecare instalație să aibă ceva diferit. În plus, publicul e invitat să contribuie la permanenta schimbare a aspectului instalației, cu ajutorul unor elemente florale galbene realizate din polietilenă cu care va putea re-crea varii forme și spații atașându-le acestei structuri.

Credite
Curator: Nina Berre, Co-curator: Eva E. Madshus
Director de proiect: Ole Gaudernack, asistat de Stine Johansen
Design de expoziție: Magne Magler Wiggen sivilarkitekter AS
Graphic design: Anti AS

Expoziția este produsă de Muzeul Național de Artă, Arhitectură și Design din Norvegia (www.nasjonalmuseet.no), și finanțată de Ministerul Afacerilor Externe al Norvegiei
Organizatori în România: Ambasada Regatului Norvegiei în România, în parteneriat cu MNAC și Asociația Zeppelin.
Parteneri media: Zeppelin, ArhiForum, Arhitext, Designist, Igloo, IQads, Modernism, Observator Cultural, Radio România Cultural, RFI, Ring, The Institute, Șapte Seri

Adresa: MNAC, str. Izvor 2-4, Palatul Parlamentului, aripa E4, București, intrarea prin Calea 13 Septembrie

Creeaza un cont sau autentifica-te!