Sun01212018

Last updateMon, 26 Sep 2016 7pm

Back You are here: Home Manifest Desteapta-te romane! Manifestul aspirantului la bacalaureat

Manifestul aspirantului la bacalaureat

      manifestVreţi să fiți mereu considerați paria societății? Să vă injure cei care au copiat sau au luat  bacalaureatul pe vremea lui Ceaușescu, deși majoritatea celor care vă hăituiesc n-au pic de instruire? Știți cum se lua bacalaureatul pe vremea lui Ceașcă? Era obligatoriu, nimeni nu pica, majoritatea celor care vă înjură nu știu să scrie româneşte, ce să mai vorbim de internet și de tot ceea ce oferă tehnologia modernă, sunteți mai deștepți, nu îi lăsaţi să vă jignească, reacționați!

      Cei care pot vota și cei care nu vor și nu au dreptul încă, arătați ce înseamnă pentru voi viața, cum o vedeți și de ce sunteți asupriți pe nedrept de cei care v-au adus în starea aceasta. Din cauza lor suntem aici, ei poartă crucea și tot pe voi dau vina. Cu ce sunteți voi vinovaţi că tot securiștii dinainte de 1989 sunt la putere? De ce sunteți voi vinovați că nu se schimbă nimic în țara asta? Unii  nici măcar nu aveți drept de vot, cum să vă acuze? Un singur lucru îi doare, că nu ați luat bacalaureatul, dar de ce? Nu sunteți la fel ca ei și e normal, nu se întreabă nimeni cine v-a învățat? Părinții şcoliţi în regimul comunist? Asta ar vrea ei să fiți acum? Neocomunişti? Este în firea lucrurilor să fiți mai instruiți, mai evoluați și mai ales cinstiți. Bugetul ministerului educaţiei este invizibil iar salariile profesorilor lipsesc cu desăvârşire, voi hotărâţi şi votaţi bugetul? Pe vremea lui Ceaușescu toată lumea fura de la stat și nu se considera că este imoral, te descurcai (vechiul „combinaţii”). Vă sună cunoscut? Aceştia sunt oamenii care vă ponegresc pentru un motiv care ne scapă. Vechii securişti au copii care sunt plasaţi prin funcţii încă de când termină facultatea, ei ne-au asuprit atunci iar copii lor sunt cei care ne asupresc acum.
      Modalitatea prin care se acumulează informaţia în contemporaneitate diferă foarte mult de vechiul sistem, cultura şi arta sunt înţelese altfel şi iau naştere noi instrumente şi forme de a le înţelege şi realiza. Adevărul nu le aparţine, nu ţineţi capul plecat aşa cum au făcut-o ei şi acum duc ipocrizia pe noi culmi afirmând „Tinerii din ziua de astăzi nu mai învaţă nimic, toţi sunt nişte golani care nu sunt în stare să ia nici măcar BAC-ul, pe vremea noastră se făcea carte dom’le”. Unde sunt oamenii ăştia învăţaţi şi integrii care ar trebui să ne dea lecţii? Unde s-au dus, unde se ascund? Unii poate ar răspunde că România are o pleiadă de intelectuali de seamă, dar uitaţi-vă puţin la atitudinea lor publică, nu mai ştiu cum să se ţină de ciolan şi cum să se terfelească în mocirla politică. Un intelectual de marcă trebuie să fie integru, demn şi să aibă o atitudine seniorală, nobiliară, trebuie să fie un model. Zilnic vedem pe toate canalele de comunicare aşa-zişi intelectuali care, de altfel, sunt foarte bine pregătiţi, totuşi au un limbaj şi o atitudine care frizează cele mai elementare noţiuni de bună-creştere. Ei sunt cei care vă ţin lecţii de moralitate, instruire şi caracter. Dacă aceasta este calea spre erudiţie şi bună-cuviinţă atunci mai bine ”golan”. Reacționați!

 

Add comment


Security code
Refresh

Creeaza un cont sau autentifica-te!