Sun01212018

Last updateMon, 26 Sep 2016 7pm

Back You are here: Home Manifest Pamfletul puricesc Cârligus turbatus

Cârligus turbatus

  carligusCa orice bărbat (sper eu) am avut întotdeauna probleme cu “agăţatul”, acest cuvânt care transpus mot-a-mot te îndeamnă să-ţi imaginezi un cârlig cu care mergi pe stradă şi când ai chef, jap! Agăţi câte una, o duci la tine acasă şi o aşezi în cuier lângă umbrelă. Animalul de agăţat (carligus turbatus) stă la pândă peste tot, fie că este vorba de spatele blocului, metrou, parc, teatru sau bibliotecă. Animalul de cartier are pantaloni scurţi albi, ras pe picioare, espadrile sau adidaşi micuţi fără şosete, mănâncă o sămânţă cu capul întotdeauna orientat în jos, unde este berea. Aşa şi râde. Rar ridică din pământ capul, numai ca să scuipe.

  Domnişoarele, victime inocente cu fustiţe minuscule şi sâni revoltaţi, sunt pândite de după tufişurile care înconjoară terasele, de haite înfometate agăţătofage. La aceste mese din jungle de cartier există două subspecii de “cârligus turbatus” şi anume: “cârligus turbatus provocatorus” şi “cârligus turbatus usainboltus”. Când prada se apropie “carligus turbatus provocatorus”, fiind un animal sfios, şi mai mult nocturn, explică plin de pasiune celorlalţi caracteristicile fizice şi “ce ştie asta să facă”. Ingenua căprioară “mersus falus ciuda” nu are privire periferică, ţintind  pieziş un punct ştiut numai de ea pentru a părea dezinteresată şi a îndemna prădătorii să atace.

            “Cârligus turbatus usainboltus” nu se mai poate abţine şi porneşte în urmărirea căprioarei, care mai mult merge decât fuge, şi este imediat ajunsă de “turbatus” pregătit să muşte din pradă. Dar prăzile au şi ele mijloacele lor de apărare, şi odată ajuns la culcuşul căprioarei, “carligus turbatus usainboltus” se transformă în “legatus casnicus cicălitus”.

Urmează “carligus turbatus intelectualus”.

Creeaza un cont sau autentifica-te!