Sun01212018

Last updateMon, 26 Sep 2016 7pm

Back You are here: Home Victorisme Ganduri si meditatii

Paradoxul genialilor

artificiiDacă nu ai scris nimic niciodată, nu ai spart gura târgului cu nici o cugetare înţeleaptă, nu ai făcut nimic care să te înalțe pe vreun piedestal, poți spune că ești geniu, sau cel puțin ai dreptul să te crezi genial? Majoritatea oamenilor se evidențiază în fața celorlalți, sau ai lor, cu ceva original, fiind considerați geniali într-un anumit moment sau toată viața lor. Totuși, dacă ar fi să acceptăm un criteriu definitoriu pentru geniu, acela este unicitatea, faptul că o persoană deține o capacitate la care ceilalți nici nu pot visa. Ce se întâmplă totuși cu cei care nu s-au evidențiat niciodată cu nimic care să poată fi luat în seamă și care trăiesc printre noi, ăștia geniali, pentru că, să recunoaștem, toți ne credem geniali și cu niște capacități extraordinare într-un anumit domeniu. Există asemenea persoane nenaturale care se împotrivesc firii și nu reușesc să facă nimic sau măcar să zică ceva prin care să-și asigure unicitatea sau nemurirea? Cum este posibil să te împotrivești instinctului de ”faber" novator și să fii totuși, în același timp, un om obișnuit, destul de normal și anonim.

Read more...

Plângere penală, subsemnatul...

     plangere Vreau să fac o plângere penală pentru furt, mi s-a furat viaţa şi nu ştiu pe mâinile cui a ajuns şi ce infractor de rang înalt se joacă cu ea şi pariază în fiecare zi ca la ruletă pe negru. Îi iese de fiecare dată, implacabil rezultatul este acelaşi “win-win situation”. De mult timp îl caut pe infractorul acesta prin toate cazinourile, cârciumile, femeile, băutele haiduceşti cu prietenii, prin frustrările mele, complexele şi viciile. Dar nu îl găsesc, este bine ascuns, la fel de bine cum se ascundea Carlos Şacalul şi când mă apropii mai face câte un atentat terorist şi fuge nu se ştie unde mai departe cu viaţa mea. Mai rău este că a început să fure şi din mama, din fratele meu, prieteni, prietene, cunoştinţe. Gaura asta neagră absoarbe şi sufletele moarte, nici un pic de fiinţare nu mai gravitează în jurul meu, mi-a dispărut şi portofelul în care aveam un cercel al unei foste prietene, mi-a băgat mâna în buzunar când eram prea preocupat să-mi găsesc viaţa şi mi-a furat iubirea.

Read more...

Romania virtuala

   romaniavirtualaDe ce m-am hotărât să mă exprim prin intermediul unui site? Pentru că este singura alternativă curată la România alterată şi viciată până în viscere de modelul social-politic păgubos şi imposibil de vindecat datorită faptului că în România reală noi nu vrem să ne vindecăm. Toată lumea vorbeşte despre dreptate, corectitudine, adevăr, bine, lege, cinste, demnitate, dar nimeni nu aderă la valorile acestea. De ce? Pentru că este extrem de păgubos. Dacă încerci gustul dreptăţii te vei trezi imediat într-un cerc instituţional vicios din care nu ai ieşire, pentru că cei ce ar trebui să-ţi acorde dreptatea nu o au, nu este la ei. Nu este la ei pentru că la rândul lor nu au primit-o de nicăieri, iar Nicăieri nu o are pentru că ea nu mai există. În România reală nu mai există definit în minţile adormite (de însuşi imnul naţional care nu mai are nici el, aşa cum se tot laudă, chef să te trezească) conceptul de dreptate este numai o definiţie searbădă de conţinut dintr-un dicţionar pe care îl deschid câteodată nişte populişti şi farisei pentru a prosti norodul să dea cu ştampila.

Read more...

Ce departe este aproape de suflet!

 DSC01534Când spui ”sunt fericit” nu îi vezi pe cei triști, sau, cel puțin, nu vrei să-i vezi, debordantul sentiment îți spune că eşti deștept, frumos, mare, realizat, fără griji, plin de speranță și că nu ai nevoie decât de starea pe care o resimți pentru a fi stăpânul lumii. Contemporaneitatea abundă în jurnale ale fericirii, în manuale de învățătură și de gândire pozitivă, tot felul de ”specialiști” te învață metode dintre cele mai sigure care să te aducă în apropierea fericirii. Majoritatea sunt rețete de îmbălsămare, de la simpla aplicare a unor substanțe, care sunt întotdeauna bazate pe elemente naturale, până la exerciții de stimulare mentală prin care să creezi stări propice unor abordări profitabile.

Citeste...

Sejur printre idei

      sejurMă gândeam să plec puţin din capul meu şi să mă liniştesc, cum ar fi să poţi pleca atunci când nu mai ai chef de ideile tale şi să poţi face un slalom printre ale altora, complet gol, să poţi rescrie totul, fiind altcineva. În copilărie aveam o pasiune pentru biciclete, le stricam mereu, le reparam şi mă mândream că am o semicursieră cu care tata făcuse turul României, îmi plăcea viteza şi nu pierdeam nicio ocazie să fac o cursă. Cu ocazia unei asemenea curse am păţit ceva foarte ciudat şi absurd, mergând cu gura deschisă mi-a sărit o piatră din criblura de pe margine direct în gât şi nu mai puteam respira, am căzut în şanţ chinuindu-mă să respir.

Read more...

Creeaza un cont sau autentifica-te!